A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День пам'яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2018 14:12
Кількість переглядів: 881

Фото без опису

Шановна громадо!

Сьогодні, 29 січня, українська громадськість відзначає день пам’яті героїв Крут. Подвиг студентів, які полягли у бою на Чернігівщині 1918 року, став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну. Вони призупинили наступ більшовицьких військ на столицю України, що дало можливість евакуювати уряд Української Народної Республіки і продовжити переговори, які завершилися підписання Брестського миру.

Згадаймо мужність молодих людей, які мріяли і боролися за сильну Українську державу. Символічно, що саме у ці важкі для України часи, ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи.

Слава Україні!

Героям Слава!

З повагою – голова Лісовогринівецької сільської ради В. Гралюк

 

 

 

 

У стінах Лісовогринівецького закладу середньої загальної освіти І-ІІІ ступенів відбувся захід «Квіти у полі, там де Крути…», присвячений героїчній Битві поблизу селища Крути, Ніжинського повіту Чернігівської губернії, що в результаті відстояла право на тимчасове призупинення просування військ Росії. Учні школи підготували цікаві факти, а також розповідь про події 29 січня 1918 р. Не згасне пам’ять про них – юних сміливців «із серцем із сталі і духом з граніту» у наших серцях, а відданість і любов до Вітчизни відважних соколів вічно буде прикладом незламності синів молодої держави, що відгукнулися на її клич.

 

Фото без опису

 

автор:

Тетяна Жук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь