A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лісовогринівецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПРОТОКОЛ проведення громадських слухань з обговорення проекту детального плану території під розташування комплексу з виготовлення будівельних матеріалів на території с.Лісові Гринівці Лісогринівецької сільської ради, Хмельницького району, Хмельницьк

Дата: 26.12.2016 13:42
Кількість переглядів: 1635

ПРОТОКОЛ

проведення громадських слухань з обговорення проекту детального плану території під розташування комплексу з виготовлення будівельних матеріалів на території с.Лісові Гринівці Лісогринівецької сільської ради, Хмельницького району, Хмельницької області

 

Лісовогринівецька сільська рада                                                                23 грудня 2016 року

 

Громадські обговорення (слухання) розпочались в приміщенні актової зали Лісовогринівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів за адресою: с.Лісові Гринівці Хмельницького району Хмельницької області.

Для участі у громадському обговоренні (слуханні) зареєструвались 15 осіб.

Присутні:

- Рудик О.А. – заступник сільського голови з юридичних та економічних питань Лісовогринівецької сільської ради, головуючий слухань  

- Кошелюк О.М. – керуючий справами виконавчого комітету Лісовогринівецької сільської ради, секретар громадського обговорення (секретар слухань)

- Ващук В.Г. -  начальник відділу архітектури та землеустрою Лісовогринівецької сільської ради

- Василик О.М. – юрист-консультант Лісовогринівецької сільської ради

- Олешко А.С. – спеціаліст-землевпорадник відділу архітектури та землеустрою Лісовогринівецької сільської ради

- Михальчук М.В. - директор ТОВ «ЗАЦ «КАРАТ»

- Радзіховська К.О.  - головний архітектор проектів ТОВ «ЗАЦ «КАРАТ»

- Ніколайчук О.М., Мандзюк А.І. – представники від ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН»

- Представники громади: Кисельов А.С., Дзюба В.А., Коломієць Б.В., Цаплюк А.Р., Хіміч Б.О., Цаплюк Р.О., Заботнюк О.В., Перибма І.П., Кравчук О.В., Химич Т.В., Тарасов М.П., Черевичник Л.Г., Гончарук А.О., Поліщук А.Л., Черевичник М.Л.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Обговорення детального плану території земельної ділянки щодо впорядкування території для містобудівних потреб, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» в особі директора Ніколайчука Олега Михайловича, площею 2,0 га в межах с.Лісові Гринівці (кадастровий № 6825083600:03:007:1191) для визначення функціонального призначення та параметрів забудови з метою розміщення комплексу з виготовлення будівельних матеріалів (залізобетонних виробів) за адресою: с.Лісові Гринівці Лісогринівецької сільськоїї ради  Хмельницького району Хмельницької області.

 

Слухали: Рудик О.А. – сказав, що відповідно до рішення чотирнадцятої сесії Лісовогринівецької сільської ради від 25 листопада 2016року № 42 «Про розроблення детального плану території в межах с.Лісові Гринівці Хмельницького району для будівництва комплексу по виробництву залізобетонних виробів» товариству з обмеженою відповідальністю «Єврозалізобетон», зареєстрованого м.Хмельницький, вул. Пілотська, 18/1 (ідентифікаційний номер 40521444) надано дозвіл на розроблення детального плану території земельної ділянки площею 2,0 га кадастровий номер 6825083600:03:007:1191, яка розташована в межах с.Лісові Гринівці Хмельницького району Хмельницькою області та перебуває в приватній власності на підставі правоустановчих документів на право власності на нерухоме майно, для будівництва комплексу по виробництву залізобетонних виробів.

Замовником  містобудівної документації визначено Лісовогринівецьку сільську раду.

Фінансування робіт з розроблення детального плану території буде здійснюватись за рахунок власних коштів ТОВ «Єврозалізобетон» згідно із заявою.

Повідомив, що слухання проводяться з метою обговорення проекту детального плану території під розташування комплексу з виготовлення будівельних матеріалів на території с.Лісові Гринівці Лісогринівецької сільської ради, Хмельницького району, Хмельницької області відповідно до Постанови КМУ №555 від 25.05.2011 року «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення документації на місцевому рівні», пропозиції до проекту містобудівної документації не надходили.

Виступили:  Радзіховська К.О пояснила, що ділянка, на яку проектна організація розробила Детальний план території, розташована на території с.Лісові Гринівці Лісогринівецької сільської ради. На даний час земельна ділянка не використовується та поросла чагарниками.

Формування планувальної структури земельної ділянки, на яку розробляється ДПТ, базується на рішеннях щодо промислової зони с.Лісові Гринівці.

Розподіл території за функціональним використанням базується на планувальних рішеннях, направлених на формування нового якісного архітектурно-планувального середовища.

При цьому враховано:

  • місце розташування ділянки, що проектується;
  • природні умови та планувальні обмеження;
  • побажання замовника;
  • існуючу інженерно-транспортну інфраструктуру;
  • сучасні тенденції в промисловій галузі.

За функціональним призначенням зазначена територія передбачається під виробничу (промислові підприємства, підприємства  енергетики, транспорту, будівельної індустрії тощо).

За проектним планом даного Детального плану території цільове призначення земельної ділянки - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, за категорією земель - землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. За функціональним призначенням – під розміщення територій виробничого (промислового) призначення.

 

Під час слухання учасниками було озвучено наступні запитання та пропозиції:

Тарасов М.П., запитав, звідки буде забезпечуватися електроенергія, чи це буде власна підстанція і чи не забере даний комплекс електроенергію, що передбачається для потреб мешканців с.Лісові Гринівці?

Радзіховська К.О. відповіла, що електропостачання проектної забудови передбачається від існуючої електророзподільної системи району згідно технічних умов експлуатаційних служб.

Тарасов М.П., запитав, чи буде забезпечений даний комплекс власними очисними спорудами?

Радзіховська К.О. пояснила, що каналізація вирішена шляхом влаштування на ділянці місцевих очисних споруд повного біологічного очищення господарсько-побутових стоків з випуском у фільтруючу траншею чи колодязь (обсяги стоків становитимуть до 1 м. куб на добу).

Для повного очищення і знезараження стічних вод у кількості до 1 м³/добу проектується установка системи повної біологічної очистки стічних вод «BIOTAL».

Санітарно-захисна зона (СЗЗ), її розмір згідно висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи № 05.03.02-07/25540 від 25.06.04 р. від установки «Біотал» продуктивністю до 25 м³/добу, становить 5 м.

Тарасов М.П. запитав, чи передбачені площадки для зберігання будівельних матеріалів на земельній ділянці і чи не будуть їх зберігати та висипати поряд з земельною ділянкою?

Радзіховська К.О. пояснила, що на земельній ділянці, ДПТ передбачено три навіси загальною площею майже 1000 м², ділянка загальною площею 2,0 га дозволяє передбачити повний технологічний процес в межах своєї території.

Тарасов М.П., запитав, чи передбачається огороджувати земельну ділянку, якщо так, то чим?

Радзіховська К.О. сказала, що земельну ділянку, щодо якої розробляється ДПТ, передбачається огородити  з матеріалів, які вибере власник, промисловий паркан повинен стати надійним захистом на шляху можливих зловмисників і хуліганів.

Тарасов М.П. повідомив, що на сесії сільської ради піднімали питання, чи буде передбачено ДПТ технологічний проїзд між існуючою автодорогою та земельною ділянкою, щодо якої розробляється ДПТ, щоб не шкодити проїжджу частину вантажними автомобілями?

 Радзіховська К.О. відповіла, що на стадії ескізу ДПТ розглядалися варіанти щодо дублеру під’їзної  автодороги, але прийнято рішення використовувати дану автодорогу виключно як під’їзний шлях, оскільки радіуси поворотів для вантажних автомобілів передбачені 18 м, а між автодорогою і земельною ділянкою, щодо якої розробляється ДПТ, -  19 м; ДПТ передбачено заїзд та виїзд даної земельної ділянки, відстій транспортних засобів передбачається виключно в межах території детального плану.

Мандзюк А.І. (представник від ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН») доповнив, що представники ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» зверталися до власників автомобільної дороги щодо її розширення для потреб промислової зони, але отримали категоричні заперечення. Також Андрій Ігорович повідомив, що керівництво ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» зобов’язується піклуватися за стан даної автодороги, з якої планується здійснювати заїзд та виїзд до комплексу з виготовлення будівельних матеріалів, підтримувати її в задовільному стані,.

Тарасов М.П. запропонував ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» врахувати проектні рішення ДПТ та не претендувати на територію між межею ділянки, щодо якої розробляється ДПТ та автодорогою.

Черевичник Л.Г. сказав, що за дороги загального користування платить держава, можливо є необхідність її розширити, ця дорога навіть не розчищається ні в які пори року вже тривалий період. Можливо, потрібно погодження облавтодору?

Кисельов А.С. сказав, що дана дорога знаходиться на балансі служби автомобільних доріг, якими визначені норми, але  щодо розширення з ними немає доцільності говорити, ці дороги навіть не розчищаються, а також вони  не дадуть робити другої дороги.

Ващук В.Г., доповнив, що доцільності робити дублер існуючої автодороги немає, протяжність земельної ділянки ДПТ 243 м і на ділянку передбачений і заїзд, і виїзд. Поцікавився, чи є парковка?

Радзіховська К.О. відповіла, що на земельній ділянці, щодо якої розробляється ДПТ, проектними рішеннями передбачається  дві відкриті автомобільні стоянки для легкових автомобілів на 7 та 21 машиномісце,  а також території для вантажних автомобілів, які будуть привозити будівельні матеріали та відвантажувати готову продукцію залізобетонних виробів.

Боровик Є.І. запитав, чи санітарно-захисна зона заходить на його земельну ділянку?

Храпач Н.С. доповнила запитання, зачитала п.5.10.  Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів (№173 від 19.06.96 р.), запитала, чи можна садити город в санітарно-захисній зоні?

Радзіховська К.О. відповіла, що пункт  5.10 Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів (№173 від 19.06.96 р.) стосується підприємств, що забруднюють навколишнє середовище високотоксичними речовинами та речовинами, що мають віддалену дію (солі важких металів, канцерогенні речовини, діоксини, радіоактивні речовини та ін.). Можливість сільськогосподарського використання земель санітарно-захисних зон, що не забруднюються вище переліченими речовинами, необхідно визначити за погодженням з територіальними органами Мінсільгосппроду і Міністерства охорони здоров’я України. А також роз’ясняю, що комплекс з виготовлення будівельних матеріалів відноситься до IV класу з санітарно-захисною зоною 100 м -  як виробництво бетонних виробів згідно додатку № 4 (Санітарна класифікація підприємств, виробництв та споруд і розміри санітарно-захисних зон для них) Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів затверджених наказом МОЗ України № 173 від 19.06.96 року, що зазначено в графічній частині: «Проектний план поєднаний зі схемою проектних планувальних обмежень» та пояснювальній записці «Розділ 2» (проектні рішення). Санітарно-захисна зона щодо комплексу з виготовлення будівельних матеріалів передбачена максимально можлива - 100 м, враховуються новітні технології щодо розташування підприємств. Тільки розділ «Оцінка впливу на навколишнє середовище» виявить характер інтенсивності і ступеня небезпеки впливу на стан навколишнього середовища та здоров'я населення будь-якого виду запланованої господарської діяльності та встановить санітарно-захисну зону від запланованого комплексу.

Храпач Н.С., запитала, де озеленення? З їхньої сторони зовсім немає озеленення.

Тарасов М.П. відповів, що, розробивши всі необхідні розділи проектної документації, санітарно-захисна зона від джерела викиду  до житлової забудови може бути 25 м, навіть не маючи фільтрів.

Сировинні матеріали для приготування бетонної суміші:

1) Портландцемент марки 400, що відповідає вимогам ГОСТу 10178-85, нормальна густота цементного тесту 27%;

2) Щебінь вапняний, що відповідає вимогам ГОСТу 8267-93, фракція 5-20, марка міцності за подрібнюваністю.

Тарасов М.П. запитав Храпач Н.С., на якій підставі вона має 2 га землі, а він як корінний житель, не має? Промисловість на території села – це прибуток у бюджет. Де взяти 40 млн. грн. для утримання громади? А Ви на земельній ділянці плануєте будувати котеджне містечко та продавати будиночки для задоволення власних потреб, а от Ваші сусіди по земельній ділянці, на якій передбачається комплекс з виготовлення будівельних матеріалів, вже допомагають Лісовогринівецькій  загальноосвітній школі, допомагають розчищати дороги, планують запустити комплекс, щоб з’явилися нові робочі місця для наших жителів села, от і отримали дозвіл-рішення сільської ради на розроблення ДПТ, та ще і вся територія східної частини населеного пункту планується під формування промислової зони, неподалік ділянки, що обговорюється на даних громадських слуханнях, вже побудовано «Фруктовий рай», зараз розглядаємо ДПТ під розташування комплексу з виготовлення будівельних матеріалів. Дана містобудівна документація буде врахована при розробленні генерального плану села.

Храпач Н.С. відповіла, що земельну ділянку (так як і власники заводу) купила за актом купівлі-продажу, та зазначила, що ділянки куплені законно. Наталія Сергіївна зазначила, що ніхто не проти виробничої зони, але потрібно спочатку розробити зонування та генеральний план.

Ващук В.Г. запитав,  чи знають вони скільки коштує розробити Генеральний план і чиє ці кошти в сільської ради на даний час? Була б найкраща ситуація, якби кожен населений пункт нашої громади мав генеральний план, а ще краще генеральний план поєднаний з детальним планом на весь населений пункт, тоді подібні питання б не виникали у групи осіб (що прописані у м. Хмельницькому) та можуть дозволити собі скупляти землі нашої громади.

Черевичник М.Л. запитав, де у с.Лісові Гринівці можливо передбачити промислову зону? Ваша проблема (звернувся до представників «Плоскирова») в тому, що Ваші земельні ділянки будуть дешево коштувати в разі побудови комплексу з виготовлення будівельних матеріалів і тому Ви біжите у всі можливі інстанції зі скаргою та недоречними звинуваченнями на адресу ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» та на головного архітектора проектів Радзіховську Катерину Олексіївну, а побудувати та ввести в експлуатацію комплекс з виготовлення будівельних матеріалів, не отримавши всі необхідні дозволи на викиди шкідливих речовин, контролюючі органи не дозволить.

Кисельов А.С. запитав про соціально-економічну сторону комплексу, що передбачається даним ДПТ?

Ніколайчук О.М. відповів, що керівництво ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» склало меморандум з Лісогринівецькою сільською радою щодо порозуміння у взаємній допомозі (ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» займається утепленням дитячого садочка, прочисткою доріг, допомагає в інших питаннях, а також планує  зареєструвати майбутній комплекс з виготовлення будівельних матеріалів в населеному пункті, щоб податки сплачувалися до місцевого бюджету).  При побудові комплексу, що передбачається даним ДПТ,  ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» дасть нові робочі місця і для жителів села, також з загальної кількості робочих місць будуть передбачені місця для інвалідів.Ми плануємо розширяти промислову зону східної частини села Лісові Гринівці, запроваджуючи виключно новітні технології з переходом на екологічно чисті технології в головних ланках виробничого ланцюга.

Храпач Н.С. запитала, чому роботи на земельній ділянці почалися три місяця назад?

Мандзюк А.І. (від ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН») відповів, що ТОВ «ЄВРОЗАЛІЗОБЕТОН» заплатило за це штраф.

Ніколайчук О.М. відповів, що штраф заплатили за мінімум порушень, які вчинені ненавмисно, бо велися лише земляні роботи з розрівняння території. У нас є повідомлення про початок робіт.

Ващук В.Г. повідомив, що коли буде розроблений генеральний план с.Лісові Гринівці, будуть обов’язково проводитися громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення документації на місцевому рівні.

Храпач Н.С. сказала, що ідея з промисловою зоною чудова, та питання в тому, чи сільська рада  дасть дозвіл на розробку детального плану території, якщо у них буде якесь виробництво? В її планах будівництво складу.

Ващук В.Г. відповів, що на громадських слуханнях сьогодні розглядається одне питання: «Детальний план території під розташування комплексу з виготовлення будівельних матеріалів на території с.Лісові Гринівці Лісовогринівецької сільської ради Хмельницького району Хмельницької області». З іншим питанням (бо сьогодні цільове призначення  земельної ділянки Храпач Н. - для ведення особистого селянського господарства) звертайтеся до Лісовогринівецької сільської ради.

Ващук В.Г. запитав, чи є пропозиції у жителів с.Лісові Гринівці до ДПТ, що розглядається?

Рудик О.А. повідомив про завершення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення документації на місцевому рівні. З протоколом можете ознайомитися протягом 10 робочих днів в приміщенні сільської ради та на сайті сільської ради.

 

 

Головуючий громадського обговорення (слухання)……………………... Рудик О.А.

 

Секретар громадського обговорення (слухань)………………………Кошелюк О.М.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь